Andrea van Bronkhorst

Orthomoleculair therapeut

Andrea van Bronkhorst

 

Orthomoleculair therapeut

Op dit moment is er bij Andrea een cliëntstop. Dat betekent dat er geen ruimte is voor nieuwe cliënten. Zodra hier verandering in komt, zal dit op de website zichtbaar zijn. We werken niet met een wachtlijst. Bij Astrid zijn er wel mogelijkheden.

Dansend richting orthomoleculaire geneeskunde

In een gezin met ouders die werden geïnspireerd door de antroposofie, was er bij ons thuis al aandacht voor gezondheid. Zo aten wij bijvoorbeeld vegetarisch en suikervrij. Ook natuurlijke vormen van geneeskunde waren bij ons thuis normaal. Dat mijn interesse daar ook lag, daar kwam ik pas veel later achter.

Ik ben eerst mijn allereerste passie gaan volgen: dans. Ik heb dan ook een aantal jaar met heel veel plezier gewerkt als dansdocent. Tegelijk kwam daar ook nog een carrière als visagist bij.

In die jaren kwamen heel langzaam de gezondheidsklachten erin geslopen. Sneller vermoeid dan anderen, veel buikpijn, hoofdpijn, lage rugklachten. Ook was ik erg blessure gevoelig. Door mijn eigen zoektocht naar gezondheid kwam ik op het pad van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Er ging een wereld voor me open!

De darmen bleken de onderliggende oorzaak

Ik bleek allerlei voedingsintoleranties te hebben en een ontregelde bloedsuikerspiegel (hypoglycaemie). Door suikervrij te gaan eten en de voedingstriggers te vermijden, kreeg ik veel meer energie. Ik werd weer helder in mijn hoofd, vrolijker en stond uitgerust op. En eindelijk was ik van die opgeblazen, pijnlijke buik af. Wel had ik het gevoel dat er ‘meer’ moest zijn.

De vraag waarom mijn lichaam al die intoleranties dan had gekregen bracht me bij een orthomoleculair diëtist gespecialiseerd in darmen. Daar werd pas echt gewerkt aan de onderliggende oorzaken van mijn klachten.

Dankzij dit darmherstelplan knapte ik steeds verder op en kon ik uiteindelijk weer normaal, gezond eten zonder dat mijn oude klachten terug kwamen. De intoleranties waren verdwenen. En de lage rugklachten ook. Die hielden achteraf waarschijnlijk verband met de spanning in de buik.

Zelf de regie over je gezondheid hebben

In de jaren die volgden groeide langzaam het gevoel dat ik zelf toch wel heel graag anderen zou willen helpen bij hun zoektocht. Je kunt zoveel meer de regie hebben over je eigen gezondheid dan dat mensen denken. De benodigde studies volgden en mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie werd geopend.

Ik ben nog elke dag heel erg blij dat ik die ommezwaai heb gemaakt. Om mensen weer op weg te kunnen helpen, te zien opknappen, het verschil te kunnen maken, dat geeft zo ongelooflijk veel voldoening! Daar ligt echt mijn passie nu.

Love the moment and its powers will extend to infinity

Holistische blik

Langzaam aan ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de darmen, ook gezien mijn eigen ervaringen hiermee. De darm is toch als het ware ‘de motor’ van alles. Zo vaak zijn uiteenlopende klachten uiteindelijk terug te voeren op de darm.

Daarnaast zie ik, hoe langer ik bezig ben, dat klachten zelden op zichzelf staan. Hoeveel stress heb je, hoe is de balans werk/prive, wat zeul je nog mee aan ‘bagage’, dat speelt allemaal mee. Ook daar is aandacht voor in de consulten en kun je met leefstijl- en suppletieadviezen iets mee.

De mens in zijn totaliteit staat centraal in de behandeling. Dat maakt de orthomoleculaire geneeskunde een mooi vak wat constant in beweging is. Zoveel onderzoek, zoveel interessante ontwikkelingen. Ik vind het heel leuk om dat op de voet te volgen.

Samenwerking 

Ik ben heel blij dat ik Susanne en Astrid heb ontmoet en met de samenwerking die we zijn aangegaan. Het is fijn om collega’s te hebben om mee te kunnen overleggen, te sparren, ervaringen te delen. En daarnaast is het ook gewoon veel gezelliger natuurlijk. Ik hoop dat je op onze site gevonden hebt wat je zocht. Wij staan in ieder geval klaar om jou te helpen je gezondheid terug te
vinden!

Ik wil je graag helpen om je klachten aan te pakken

Wil jij met mij samen je darmklachten te lijf?

Andrea van Bronkhorst

Opleidingen

HBO Medische basiskennis

Ortho Linea en School voor Homeopathie
Dit is een basisopleiding met reguliere kennis van de pathologie, fysiologie en psychologie op HBO niveau.

Orthomoleculaire geneeskunde

Ortho Linea
Deze opleiding is nog altijd de basis van alles wat ik doe. Zorgen dat het
lichaam optimaal voorzien wordt van de juiste voedingsstoffen, op de juiste plek in de juiste dosering. Biochemie, inzicht in de samenhang van organen en orgaansystemen onderling en de klachten die daarbij kunnen ontstaan.

Vervolgopleiding Orthomoleculaire geneeskunde 

Ortho Linea
Verdiepingsmodules op verschillende thema’s waaronder aminozuren, kruiden, ayurvedisch gedachtegoed,  metaboolsydroom, farmacologie.

Psycho Neuro Endocrino Immunologie en GeneCoach

CellCare
Verdieping in de epigenetica: de rol van omgevingsfactoren op onze genetische aanleg. Onderzoek naar en interpretatie van zogenoemde SNP’s in genen.

Specialisatie darmtherapie

Diverse opleiders
Interpretatie van ontlastingonderzoek en hoe te handelen bij verteringsklachten,
disbalansen in de darm, ontstekingsreacties, imuniteit in de darm, parasieten of schimmels zoals candida

Neurotransmitters

CellCare
Functie, verstoring en herstel van de stoffen in de aansturing van het hele lichaam, waaronder de spijsvertering.

Farmacologie

Evenwijs
Interpretatie van de invloed en mogelijke interactie tussen reguliere medicatie en voeding en voedingssupplementen.

‘Andrea biedt een gewillig oor, is helder in haar uitleg en probeert op basis van de informatie die zij krijgt te zoeken naar de beste supplementen voor je klachten.
Ook adviseert zij welk voedingspatroon het beste bij je past. De deskundigheid van Andrea, de plezierige gesprekken en haar wijze van werken heb ik als zeer plezierig ervaren’

Wil

60 jaar

Met het darmherstelplan kan je gestructureerd je darmklachten aanpakken

Wil je weten hoe het werkt?

Multidisciplinair wanneer nodig

De client in zijn totaliteit staat bij mij centraal in de behandelingen: wat is er nodig om jouw gezondheid weer op de rails te krijgen? Die zoektocht daar help ik je graag mee. De
orthomoleculaire geneeskunde en -voedingsleer is daarbij de basis.

Soms is het nodig om ook andere, aanvullende therapieën in te zetten. Ik verwijs hiervoor graag naar bijvoorbeeld haptotherapie, osteopathie of een coach. Net datgene waarvan ik denk dat het bij jou en je klachten past. Alleen als het nodig is natuurlijk en altijd in overleg.

Omdat het mij het allermooiste leek om dat onder een dak te kunnen aanbieden, heb ik mijn Amsterdamse praktijk in 2020 verruild voor een eigen gezondheidscentrum in Gorssel. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld al een coach en een masseuse en bieden we yogalessen aan. De komende tijd hoop ik
het aanbod uit te breiden. Alles om gezond te worden en gezond te blijven.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat we het samen doen. Ik kan het plan bedenken, maar jij moet het uitvoeren. Jouw motivatie en eigen input spelen een belangrijke rol in je herstelproces. Ik
ondersteun je daar graag bij!

Multidisciplinair wanneer nodig

De client in zijn totaliteit staat bij mij centraal in de behandelingen: wat is er nodig om jouw gezondheid weer op de rails te krijgen? Die zoektocht daar help ik je graag mee. De orthomoleculaire geneeskunde en -voedingsleer is daarbij de basis.

Soms is het nodig om ook andere, aanvullende therapieën in te zetten. Ik verwijs hiervoor graag naar bijvoorbeeld haptotherapie, osteopathie of een coach. Net datgene waarvan ik denk dat het bij jou en je klachten past. Alleen als het nodig is natuurlijk en altijd in overleg.

Omdat het mij het allermooiste leek om dat onder een dak te kunnen aanbieden, heb ik mijn Amsterdamse praktijk in 2020 verruild voor een eigen gezondheidscentrum in Gorssel. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld al een coach en een masseuse en bieden we yogalessen aan. De komende tijd hoop ik het aanbod uit te breiden. Alles om gezond te worden en gezond te blijven.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat we het samen doen. Ik kan het plan bedenken, maar jij moet het uitvoeren. Jouw motivatie en eigen input spelen een belangrijke rol in je herstelproces. Ik ondersteun je daar graag bij!

over-andrea-sfeerfoto